Vestigingen V&D

Vroom & Dreesman Eindhoven

 Heeft u ook verhalen, annecdotes, foto's, advertenties, garantiebewijzen, relatiegeschenken van V&D?

Laat het ons even weten

Hee

Vroeger, wat heet vroeger had V&D Eindhoven een schuin aflopende fietsenstallling. Deze was aan de zijde van de Vrijstraat, tegenover Canjels juwelier. Rechts beneden was de fietsenstalling en links de lunchroom. Er stonden marmeren Statafels en langs de kant marmeren banken. Lekker koud aan je billen. Later ging dat beter. Lange broek aan onder je rok tijdens schooltijden. Na schooltijd super snel die rok uit. Dat waren toch tijden niet te filmen maar ze waren er wel.

Mijn moeder ging soms naar de bioscoop en na schooltijd moest ik op haar wachten tot de film uit was. Bij Chicago was het fijn daar had je 'n balustrade waar je lekker aan kon schommelen, gymen. Als de film uit was gingen we naar V&D voor een lekker chocoladekuipje met slagroom en een partje annanas.

V&D had voor mij vele betekenissen. Mijn Opa is vanuit Amsterdam "de Zon" naar Eindhoven gekomen om daar de zaak te runnen. Hij was een neef van Vroom.

De draaideuren in het torentje waren favoriet. Ik kwam daar dagelijks mee in aanraking en ook heel vaak te laat op school. Dat resulteerde via de ingang van de nonnen, hun vloer bevuilen, dus na schooltijd dweilen maar. Ik zat in de Jan van Lieshoutstraat op school.

 

 Hier kan uw verhaal komen te staan.

 

Start